top of page

Mitä muutoksia vuosi 2020 tuo omaan elämääni yrittäjänä?

Päivitetty: 13. huhtik. 2021

Peloton, rohkea, päättäväinen, omaa sydäntään kuunteleva, herkkä, toisille hyvää tekevä ja positiivista energiaa ympärilleen luova. Tässä muutamia ajatuksia siitä, mitä haluan olla ja miten haluan elää. Tämän kirjoituksen tarkoituksena on kertoa teille, mitä muutoksia olen tehnyt tässä vuoden alussa ja miten ne ohjaavat tekemistäni tulevan vuoden aikana. Ensin haluan kuitenkin raottaa hieman sitä, että mistä kaikki tämä intohimo ja palo hypätä tuntemattomaan on omalla kohdallani alkanut.Yksi elämäni käännekohdista oli se, kun syksyllä 2012 (silloin 20-vuotiaana) muutin ulkomaille töihin enkä muuttaessani edes tiennyt mihin maahan olen muuttamassa. En tuntenut ketään uusista työkavereistani enkä oikeastaan tiennyt tarkalleen, mitä olen menossa tekemään. Minulla oli ainoastaan menolippu Gran Canarialle, osasin jotenkin puhua englantia ja tiesin, että minulla on työpaikka jossakin päin maailmaa — olin saanut vakituisen työn matkaoppaana. Opaskoulussa sain viimeisenä päivänä tietää, että tulisin muuttamaan seuraavaksi talveksi Thaimaan Khao Lakiin työtehtävänä liikunta- ja hyvinvointiopas. Saapuessani sateiseen Khao Lakiin matkalaukkujen kanssa, olin samanaikaisesti äärimmäisen innoissani, mutta myös hyvin peloissani. Luulot otettiin pois heti kättelyssä, kun jo seuraavana aamuna ajoin autolla töihin vasemmanpuoleista kaistaa tuk tuk-autoja ohitellen. Pidätin henkeä ja toivoin pysyväni hengissä.


Hengissä pysyin ja opastyöt veivät mut mukanaan. Rakastin vaihtelevaa, jännittävää ja aurinkoista arkea. Opastyöt kuljettivat mut Thaimaan Khao Lakin lisäksi Koh Lantalle ja Phuketiin sekä Kyprokselle ja Kreikkaan. Parhaita hetkiä liikunta- ja hyvinvointioppaan työssä oli esimerkiksi joogatuntien ja meditoinnin ohjaaminen meren rannalla, paikallisiin ihmisiin ja heidän kulttuuriin tutustuminen sekä jatkuva uuden oppiminen maailmasta, ihmisistä ja itsestäni. Thaimaa sytytti minussa vahvan kiinnostuksen myös henkiseen hyvinvointiin, mindfulness-harjoitteluun ja tietoisuuteen siitä, että tekemällä hyvää muille, olet itsekin onnellisempi.Palasin takaisin Suomeen keväällä 2015 ja heti samana syksynä muutin pois Tampereelta Helsinkiin. Helsingissä aloitin opinnot matkailun liikkeenjohdon ja elämysten tuottamisen parissa. Opinnot veivät taas maailmalle ja pääsin vaeltamaan Itävallan Alpeille puoleksi vuodeksi opiskelijavaihtoon.


Sisäinen palo ja rohkeus tehdä hullultakin tuntuvia valintoja on ollut jollain tapaa aikuisiälläni kantava voima. En ole hirveästi miettinyt muiden mielipiteitä, vaan pyrkinyt tekemään ratkaisuja omaa sydäntäni kuunnellen. Se ei ole kuitenkaan ollut täysin vaivatonta. Saatuani vakituisen työpaikan muutama vuosi sitten heti koulusta valmistumisen jälkeen, tuntui turvallinen ja jokseenkin tasainen arki itselle siinä hetkessä sopivalta. Elämä oli tietyllä tapaa helppoa ja mukavuudenhaluista. Kaikkien vaiherikkaiden vuosien jälkeen osasin myös arvostaa sitä.