top of page

Minun tarinani Naturested-yrityksen takana

Päivitetty: 27. helmik. 2023

Ensimmäiset muistoni luonnosta juontavat juurensa lapsuuteeni. Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta Hämeenkyröstä, jossa kasvoin lapsuuteni ja nuoruuteni. Jo yhdeksänneltä luokalta päästyäni muutin pois kotoa vanhempieni luota Tampereelle. Lapsuudessa rakastin sitä, että sain juosta avojaloin metsässä. Kesäisin en käyttänyt kenkiä lainkaan. Kiipeilin puissa ja rakensin majoja. Minulla oli valtavan rikas mielikuvitus ja usein kuvittelin olevani joku metsän eläin. Saatoin leikkiä itsekseni tunteja. Viihdyin omissa oloissani, sillä sain itse keksiä leikkeihin säännöt eikä kukaan tyrmännyt ideoitani. Olin luova ja osittain vähän itsenäinen sielu jo lapsuudessa.
Tampereelle muutettuani opiskelin liikunta-alaa ja vuonna 2011 valmistuin liikuntaneuvojaksi Varalan Urheiluopistosta. Opintoihin kuului luontoliikunta. Teimme pitkiä vaelluksia muun muassa pyöräillen, hiihtäen ja meloen. Valmistumisen jälkeen työskentelin vuoden verran liikuntakeskuksessa Personal Trainerina, jonka jälkeen halusin kokea jotain täysin uutta. Hain matkaoppaaksi ja pääsin töihin Thaimaahan. Työskentelin Matkaoppaana Thaimaan lisäksi Kreikassa ja Kyproksella yhteensä kaksi ja puoli vuotta. Näinä vuosina aloin yhä vahvemmin löytää omaa juttuani. Minusta oli ihana inspiroida ihmisiä kokemaan, näkemään ja tuntemaan uusia asioita.


Palattuani Suomeen opasvuosien jälkeen aloitin korkeakouluopinnot ja muutin Helsinkiin. Opiskelin matkailun liikkeenjohtoa englanninkielisellä linjalla ja kiinnostuin erityisesti vastuullisesta matkailusta sekä luontomatkailusta. Helsinki tuntui heti kodilta ja oikeastaan pitkästä aikaa koin olevani kotonani myös Suomessa. Opiskelujen aikana vietin vielä puoli vuotta opiskelijavaihdossa Itävallassa. Valitsin sen vaihtokohteeksi siksi, että pääsisin Alpeille vaeltamaan ja nauttimaan luonnosta sekä opiskelemaan lisää vastuullisesta matkailusta. Valmistuin matkailualan Restonomiksi keväällä 2018 pääaineena vastuullinen matkailu ja elämysten tuottaminen.

Suomi näyttäytyi uudella tavalla minulle vasta ulkomailla asuttujen vuosien jälkeen. Aloin ymmärtää, että Suomen kesäiset yöttömät yöt, puhdas ilma, vihreät metsät ja puhtaat vedet ovat jotain todella uniikkia ja harvinaista, joista moni vain haaveilee. Lisäksi ymmärsin, miten etuoikeutettuja me olemme saadessamme asua maassa, jonka pinta-alasta yli 70% on metsää. Aloin arvostaa luontoa yhä enemmän. Tajusin, että Suomessa jopa kaupungissa asuessa on oikeasti yllättävän lähellä luontoa. Se on maailmalla harvinaista.Minulla oli jo pitkään ollut halu ja tarve kertoa ihmisille luonnosta, ja sen vaikutuksista ihmisen psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Aloin opiskella enemmän tästä aiheesta ja löysin paljon tutkimuksia, mielenkiintoisia artikkeleita ja kirjoja siitä, miten luonnolla todella on ihmisen hyvinvointia edistävä vaikutus monellakin tapaa. Aloin ymmärtää, että kaikki ne myönteiset tunteet ja vapaus, jonka luonto minulle jo lapsuudessa tarjosi, ovatkin olleet todella tärkeitä oman kehitykseni, luovuuden, persoonallisuuden ja arvomaailman rakentamisen kannalta. Koin jonkinlaisen ahaa -elämyksen, että tästä on pakko kertoa muillekin, tämä on jotain niin hienoa!

Kiitos, että olet mukana matkalla kohti omaa unelmaani. Minun unelmani on työskennellä aiheen parissa, jonka koen tärkeäksi sekä kiinnostavaksi. Jos edes yksi ihminen löytää kipinän viettää enemmän aikaa luonnossa ja saa sitä kautta lisää hyvää oloa elämäänsä, olen onnistunut tavoitteessani.“Nature is not a place to visit. It is home.”


♥️: Kaisa

182 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Hozzászólások


bottom of page