top of page

Vieraskynä: Markkinointitoimiston virkistyspäivä metsäkylvyssä

Päivitetty: 27. helmik. 2023

Virkistyspäivänä markkinointitoimisto Kuplin tiimi pääsi pitkästä aikaa tapaamaan kasvotusten melkein koko tiimin voimin. Ohjelmassa oli Naturestedin metsäkylpy ulkotiloissa, luonnollisesti turvavälein. Kylpyä oli odotettu jo pitkään, sillä se oli siirtynyt pariin otteeseen, milloin huonon sään, milloin epidemiatilanteen takia. Nyt kuitenkin päästiin liikkeelle, ja kyllä virkistävä iltapäivä oli odottamisen arvoinen.Rentoutumista luonnon helmassa


Vaikka joku tiimimme jäsen odottikin virkistyspäivältä varsinaista kylpyä ja oli varustautumassa siihen uimapuvun kera, niin metsäkylvyssä enemmänkin imettiin sisään metsän energiaa ja tutustuttiin sen tarjoamiin rentoutumismahdollisuuksiin. Kyseessä ei ollut myöskään pelkkä puunhalailu, vaikka sitäkin paluumatkalla vähän kokeiltiin, vaan Naturestedin Kaisa vei meidät metsään ja kertoi, miten metsä ja luonto yleensäkin vaikuttavat ihmisen terveyteen positiivisesti. Kokeilimme erilaisia keinoja rentoutua metsässä ja lopulta saimme myös testata luovuuttamme ja tehdä pienen kollektiivisen taideteoksen metsän ja merenrannan tarjoamista elementeistä.


Asun itse tällä hetkellä tie- ja talotyömaiden keskellä, joten ikkunoista ja parvekkeelta avautuva näkymä ja äänimaailma eivät ole omiaan rentoutumiseen. Muutenkin pääkaupunkiseudulla ja muissa kaupungeissa moni liikkuu päivät pitkät lähinnä keinotekoisessa kaupunkimaisemassa, jossa on vähän luontoa. Lenkillä käydessä kuunnellaan usein musiikkia tai podcastejä, jolloin luonnossakin liikuttaessa tulee sulkeneeksi osan sen elementeistä ulkopuolelle. Lisäksi työ markkinointitoimistossa ja hyvin monella muullakin alalla on nykyään lähinnä tietokoneen ja kännykän ruudun tuijottamista, mikä on tietenkin kaukana siitä, mitä tekemään ihminen on suunniteltu.


Kaisa kertoikin, miten vähäinen kosketus luontoon on lisännyt esimerkiksi allergioiden määrää, kun kehomme on erkaantunut luonnosta. Metsässä on paljon mikrobeja, joiden kanssa kosketuksessa ollessaan ihmiskeho saa mikrobeja myös itseensä, jolloin ne suoliston kautta suojelevat meitä ulkopuolelta tulevalta, kuten allergeeneiltä ja taudinaiheuttajilta.Mitä virkistyspäivänä tapahtui?


Virkistyspäivän metsäkylvyssä kuljimme parin kilometrin lenkin Uutelan virkistysalueella Itä-Helsingissä. Lähtö oli Aurinkolahdesta, minne pääsee kätevästi julkisilla tai omalla autolla. Kuljimme metsäpolkuja pitkin pysähtyen välillä kallioille ja rannalle tekemään lyhyitä rentoutusharjoituksia. Kokeilimme, miltä sammal tuntuu ja miltä puut tuoksuvat.

Metsäkylpy kesti noin 3 tuntia ja sen päätteeksi syötiin hurjan hyvät eväät, jotka kuuluivat virkistyspäiväpakettiin.


Metsäkylpy sopii hyvin juuri työpaikkojen tyky-, tyhy- ja virkistyspäivien ohjelmaan, mutta voisi metsässä kylpien hyvin viettää myös synttäreitä, polttareita tai mitä tahansa kavereitten kokoontumista. Kuplin tiimi suosittelee lämpimästi!


Blogitekstin on kirjoittanut:


Tiia Moilanen

43 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page