top of page

Vastuullisuus ja arvot

Naturested on Metsähallituksen yhteistyökumppani olemme sitoutuneet toiminnassa 

 kestävän matkailun periaatteisiin.

 

Kestävän matkailun periaatteet: 

1. Tuemme kohteiden arvojen säilymistä ja edistämme niiden suojelua

2. Minimoimme ympäristön kuormitusta

3. Vahvistamme paikallisuutta

4. Edistämme kohteiden tuottamaa hyvinvointia ja terveyttä

5. Edistämme paikallistaloudellista kasvua ja työpaikkojen luomista

6. Viestimme yhdessä kohteen arvoista ja palveluista

Toimintamme lähtökohtana on ympäristökasvatus ja kestävän elämäntavan edistäminen. Toimiessamme kansallispuistoissa maksamme jokaisesta asiakkaasta kansallispuistomaksun, jolla edistetään kohteen luonnonsuojelutyötä ja ylläpidetään infrastruktuuria.  Huolehdimme luontopalveluiden turvallisesta toteutuksesta sekä ohjeistamme asiakkaitamme vastuullisesta luonnossa liikkumisesta. Pyrimme toteuttamaan tilaisuudet niin, että saapuminen kohteeseen on mahdollista myös julkisilla liikennevälineillä, tarjoilemme pääsääntöisesti kasvisruokaa ja huolehdimme jätteiden lajittelusta.

 

Teemme yhteistyötä paikallisten palveluntarjoajien kanssa sekä suosimme suomalaisia pientuottajia. Parannamme asiakkaidemme mahdollisuuksia lisätä sosiaalista, psyykkistä ja fyysistä hyvinvointiaan sekä kannustamme ihmisiä kestävään, aktiiviseen ja terveyttä edistävään elämäntapaan. 

Sosiaalinen kestävä kehitys: 

Teemme vapaaehtoistyötä olemalla mukana maailmanlaajuisen Ulkoluokkapäivän toteuttamisessa. "Ulkoluokkapäivä on maailmanlaajuinen liike, jonka tavoitteena on saada ulkoilu osaksi lasten jokaista päivää. Kaksi kertaa vuodessa vietettävän kampanjan ideana on, että opettajat vievät lapset ulos leikkimään ja oppimaan. Ulkoluokkapäivän yhteisö kampanjoi ympäri vuoden sen puolesta, että ulkoilu olisi osa jokaisen lapsen arkea." Naturested on ylpeästi kampanjoimassa tämän tärkeän asian puolesta sekä työpanoksellaan mahdollistaa kampanjan toteutumista Suomessa.  (Lue lisää: ulkoluokkapaiva.org)

Naturestedin arvot toiminnassamme näkyvät sekä asiakkaille että ohjaavat omaa toimintaamme
bottom of page