top of page

Helsingin kaupunki kehittää työntekijöiden hyvinvointia uuden metsäkylpyohjelman avulla

Päivitetty: 9. marrask. 2020

Naturested kehittää parhaillaan Helsingin kaupungin ja Fambitionin kanssa työntekijöiden hyvinvointia uudenlaisen palvelun avulla. Työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen on korostunut viime aikoina, kun elämme varsin poikkeuksellista aikaa.


Löydä Luonto -metsäkylpyohjelma on yksi Helsingin Kaupungin järjestämän innovaatiohaasteen voittajista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 150 sote-alan työntekijää pääsee testaamaan palauttavaa metsäkylpyohjelmaa. Metsäkylpyohjelma on Naturestedin ja Fambitionin kehittämä, digitaalisen alustan tukema, mutta luonnossa toteutettava kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvä ohjelma. Metsäkylpyohjelma on osana Helsinki Liikkuu ja Helsingin Kaupungin Elinkeino-osaston kokeiluja henkilöstön liikkumisen edistämiseksi.Metsäkylpy tarkoittaa yksinkertaisesti luonnon aistimista ja kokemista kaikilla aisteilla. Metsäkylpyohjelmassa yhdistyvät oma, lempeä harjoittelu luonnossa sekä metsäkylpyohjaajan tuki digitaalisen alustan kautta. Tavoitteemme on ollut luoda lempeä, matalan kynnyksen hyvinvointipalvelu, josta on riisuttu kaikki suorittaminen ja kilpaileminen. Ohjelman tavoitteena on lisätä liikkumista ja läsnäoloa arkeen sekä edistää esimerkiksi työstä palautumista.


Työntekijöiden hyvinvointi on korostunut yhä entisestään viime aikoina. Työnantajankin kannalta on äärimmäisen tärkeää, että työntekijät voivat kokonaisvaltaisesti hyvin omassa arjessaan ja työssään. Ei ole kyse vain työhyvinvoinnista vaan pikemminkin ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Ihminen on kuitenkin lopulta se sama ihminen töissä ja vapaalla. Idea työntekijöiden hyvinvointia tukevasta metsäkylpyohjelmasta juontaa juurensa kevääseen 2020, keskelle koronaviruksen aiheuttamaa poikkeusaikaa.Fambition kokeili keväällä asiakkaan roolissa Naturestedin Kaisan ohjaamaa metsäkylpyelämystä virkistyspäivän ohjelmassaan. Metsäkylvyn aikana kävi ilmi, että Fambitionin ja Naturestedin arvot kohtaavat ja molempien yritysten missio on lopulta hyvin samankaltainen, vaikka lähestymme asiaa eri tavoin. Molemmat yritykset haluavat luoda inhimillisempää työelämää, jossa ihmiset voivat paremmin. Metsäkylpyelämyksen lomassa aloimme pohtia yhdessä, miten Suomen luonnon uskomattomat ja tutkitut hyvinvointivaikutukset saataisiin yhä useampien ihmisten ulottuville. Elämyksissä osana virkistyspäivän ohjelmaa osallistujamäärä on kuitenkin hyvin rajallinen. Pohdimme myös erityisesti sote-alan työntekijöiden jaksamista kuormittavassa tilanteessa.


Myöhemmin palaset ikään kuin loksahtivat kohdilleen, kun Helsingin kaupunki etsi innovaatiohaasteeseen ratkaisuja työntekijöiden hyvinvoinnin ja liikunnan edistämiseksi. Päätimme, että yhdessä olemme enemmän ja haimme mukaan kilpailuun kahden yrityksen voimin. Helsingin kaupunki uskoi meidän ideaan täysin ja valitsi kehittämämme konseptin osaksi kokeilua. Iloksemme meidän ratkaisu suunnattiin sote-alan työntekijöille, joiden hyvinvoinnin kohentaminen tuntui molemmille yrityksille erityisen merkitykselliseltä ja tärkeältä.Löydä luonto -metsäkylpyohjelman takana on kaksi yritystä ja kolme yrittäjää. Kaisa on Naturested-yrityksen perustaja, luontolähtöisten hyvinvointipalveluiden asiantuntija sekä liikuntaneuvoja. Laura ja Linda ovat yrittäjiä Fambitionissa. Fambition on ihmislähtöisemmän työelämän konsultointiin erikoistunut yritys. Löydä luonto -metsäkylpyohjelma on käynnissä parhaillaan ja osallistujat etenevät kurssilla omaa tahtiaan. Asiakaspalaute käyttäjiltä on ollut erittäin myönteistä. Tarkoituksena on kokeilun jälkeen kehittää palvelua yhdessä Helsingin kaupungin ja kokeiluun osallistuneiden käyttäjien kanssa.


Olemme kiitollisia ja onnellisia saadessamme parantaa ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Haluamme auttaa ihmisiä palautumaan kuormituksesta, motivoida luonnossa olemiseen ja siellä liikkumiseen sekä luoda ihmislähtöistä työelämää, joka huomio ihmisen kokonaisuutena.


Työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara. Meidän tulee pitää huolta omasta, toistemme sekä ympäristön hyvinvoinnista luodaksemme kestävää tulevaisuutta.


♥️: Kaisa

268 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page